Over ons


DIGITALE WERKPLAATS

Digilink Drenthe is een van de digitale werkplaatsen in Nederland. Een Digitale Werkplaats is een lokale publiek-private samenwerking van onderwijs, overheid en bedrijven. Een plek waar ondernemers, studenten, docenten elkaar ontmoeten. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor oplossingen op het gebied van online sales en marketing, het benutten van data en/of automatisering. Je krijgt praktische adviezen van studenten uit het hbo, mbo, of het wo, die begeleid worden door docenten en experts. Met behulp van een scan wordt de kennis en innovatievraag van jouw onderneming in kaart gebracht. De uitkomst daarvan vormt het vertrekpunt voor de studenten van de betrokken onderwijsinstellingen.

Digilink Drenthe

De digitale werkplaats Drenthe werkt onder de naam Digilink Drenthe. Met de inzet van studenten zorgen we voor slimme digitale oplossingen voor het midden- en klein bedrijf. Digilink Drenthe heeft drie satelliet vestigingen in Drenthe - Techhub Assen, Kennispoort Emmen en IThub in Hoogeveen.

Samenwerkingsverband

Digilink Drenthe is een samenwerkingsverband van NHL Stenden Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Provincie Drenthe, Drenthe College en het Alfa-college. De werkplaats wordt ondersteund door de Rabobank en - via Ik Ben Drents Ondernemer - alle Drentse gemeenten en VNONCW-MKB Noord.