Bouwkledij

3 februari 2022

Wilco had diverse vragen op het gebied van ICT en internet. ‘Ik hoorde van de mogelijkheid om studenten in te zetten voor digitale vraagstukken en was direct geïnteresseerd. Ik was juist op zoek naar mensen die met een jonge frisse blik naar de vraagstelling zouden kijken. Reden voor mij om contact op te nemen met Digilink Drenthe.”

Wat was jullie vraag?

‘We hadden meerdere digitale vraagstukken, denk hierbij o.a. aan het verbeteren van onze website/webshop en het onderhoud hiervan. Via een scan zijn de vragen in kaart gebracht en de uitkomst van de scan was het vertrekpunt voor de studenten. Omdat er meerdere vraagstukken waren, is besloten om het in gedeeltes op te knippen en hebben we samen gekeken wat de studenten voor ons konden betekenen. Vorig jaar heeft een groepje studenten een Research & Onderzoeksplan voor ons geschreven. Op dit moment adviseert een groepje studenten ons over het optimaliseren van de website en helpt ons hierbij.”

Hoe verliep het proces?

“We hebben het proces als heel positief ervaren. Vooraf vroegen we ons wel af hoe we het moesten gaan vormgeven in coronatijd, maar alles verliep heel soepel. Met de studenten hebben we overlegd door te video-bellen. Dit was erg prettig, omdat ik ook de non-verbale reacties van de studenten kon zien. We hebben de studenten veel vrijheid gegeven en vooral gevraagd hoe zij ernaar kijken. De resultaten zijn erg verfrissend en vernieuwend, ze hebben het heel goed opgepakt.”

Wat heeft het opgeleverd?

“De vraagstukken die we hadden, worden nu per onderdeel opgepakt, waar we erg blij mee zijn.”

Zijn jullie tevreden?

“Ik vind het echt een kans voor de ondernemer en voor de studenten. Je krijgt heel veel energie van de drive van de studenten en de frisse blik die ze meenemen. De studenten zijn de werknemers van de toekomst. Dit geeft ze de mogelijkheid om al vroeg in de studie in contact te komen met ondernemers. Ik kan het iedereen aanraden”.