Cosse Camper Adventure

3 februari 2022

Het bedrijf Cosse Camper Adventure uit Nieuw-Weerdinge van Maletha en Christiaan Cosse-Ophof heeft als één van de eerste bedrijven ervaring opgedaan met Digilink Drenthe.

Wat was jullie vraag?

Maletha vertelt: “Wij zijn gespecialiseerd in camperreizen. Dit kwam in de coronatijd grotendeels stil te liggen en we zochten naar online mogelijkheden voor het bedrijf om geld te verdienen. We wilden een online platform maken met daarop video’s met campertrainingen. Maar hoe doe je dat? We hadden echt geen idee hoe dat werkt. En daarom hebben we de studenten gevraagd om ons te helpen.”

Hoe verliep het proces?

Maletha legt uit wat de studenten voor haar bedrijf hebben betekend. “We hebben de hulp van de studenten met twee handen aangegrepen. We hadden wekelijks online contact met ze. In het begin was het wel aftasten om ze duidelijk te maken wat we precies wilden, maar uiteindelijk begrepen ze dat we een soort Netflixachtig platform wilden met daarop video’s die onze klanten kunnen kopen.”

Wat heeft het opgeleverd?

“De studenten zorgden voor een prototype dat verder uitgewerkt wordt door een professioneel IT-bedrijf om de ideeën verder uit te werken. We zijn nu bezig video’s te maken en het platform inhoud te geven.”

Zijn jullie tevreden?

“Het waren heel enthousiaste jongens en we zijn supertevreden. We kunnen het iedereen aanraden. We gaan binnenkort met een nieuwe groep aan de slag. En nu mogen we wel fysiek contact hebben en kunnen we dus echt bij elkaar komen.”